Batensteinbad - fase 2

Batensteinbad - fase 2

Woerden

Batensteinbad - fase 2

Voorjaar 2014 hadden de inwoners van Woerden de primeur: Als eersten konden ze gebruik maken van de nieuwe regeling Verlaagd Tarief als onderdeel van het Energieakkoord. Solar Green Point nodigt Woerdenaren uit om samen zonne-energie op te wekken op het dak van zwembad Batensteinbad.

  • Behaald
  • members2Leden
  • Output3.675KWH OPBRENGST
0%100%100.0% van 15 beschikbare zoncertificaten
Diny Wijnmaalen
Gestart sinds
02 juni, 2016
Gemiddelde opbrengst per deelnemer
0 kWh per jaar
InitiatiefnemerDiny WijnmaalenWoerden

Bereken wat jij kan besparen! Één zonnepaneel levert al 218 kWh. Voor een gemiddeld gezin wordt met 50% zonne-energie ongeveer 5,4 zonnepaneel gerekend. Hiermee spaar je het milieu met 133 kilo minder CO2 uitstoot en bespaar je gemiddeld € 200,- op je energie rekening.

Initiatiefnemer Diny Wijnmaalen

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters Stan Verheijen en Richard Bevelander zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 8 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2016 en 2017 worden gerealiseerd.

Bij de realisatie van deze coöperaties wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd coöperatief product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecoöperaties.

In 2013 heeft initiatiefnemer Diny Wijnmalen, inwoonster van Woerden, Solar Green Point uitgenodigd om binnen de gemeentegrenzen van Woerden een zoncollectief te starten. In gezamenlijkheid met de gemeente is het dak van het Batensteinbad gekozen. De gemeente Woerden heeft, door middel van een huurcontract, het dak beschikbaar gesteld waar Solar Green Point 136 zonnepanelen heeft geplaatst.

Het project in Woerden is het eerste project in Nederland dat gebruik maakt van het verlaagd tarief Energiebelasting als onderdeel van het energieakkoord gesloten op 1 januari 2014.

Ook meedoen aan zoncollectief van Solar Green Point? Wij zien met belangstelling uw aanmoediging tegemoet. Voor vragen of een bezichtiging gaarne contact opnemen met de Solar Green Point projectleider van de Batensteinbad te Woerden: Stan Verheijen - 06-34241988.

Informatie

Zonnepark Batensteinbad in het kort

  • Aantal zonnepanelen: 216 (over twee fasen). Dat is voldoende om 10,9 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 18 ton minder CO2-uitstoot. 
  • Looptijd van het project: 25 jaar
  • Gemiddelde terugverdientijd investering: 14 jaar

Technische details

  • Vermogen installatie: 34 kWp
  • Opbrengst installatie: 28.000 kWh per jaar
  • Merk zonnepaneel: Yingli 250 Wp
  • Merk omvormers: SMA, 2 stuks

Deelnemen

Alle deelnemers worden lid een lokale coöperatie zonder winstoogmerk. Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het zonnepark. 

Status

Batensteinbad - fase 1 is al twee jaar operationeel. Sinds juni 2016 is Batensteinbad - fase 2 open gesteld voor deelname. 

Particulieren en ondernemingen kunnen al deelnemen vanaf 1 Zoncertificaat van €365,00.

Postcoderoos

Batensteinbad is een zogenaamd postcoderoos (PCR) project. De PCR is ontstaan uit het Energieakkoord van 2013 en wordt bepaald door het postcodegebied waarin de productie-installatie ligt. De PCR omhelst alle aangrenzende postcodegebieden. Leden die binnen de PCR wonen profiteren naast de prijs voor de door hun opgewekte stroom van een korting op de energiebelasting. Deze korting zal worden verrekend op de nota bij de desbetreffende energiemaatschappij.

Voor Zonnepark Batensteinbad kwamen bewoners van de volgende postcodes in aanmerking voor de regeling:

3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3449, 3471, 2415 en 2411.

Voor Batensteinbad - fase 2 is dit fiscale voordeel geldig voor een periode van 13 jaar. 

Wilt u ook uw eigen zonnestroom opwekken, maar woont u (net) buiten bovenstaande postcodes? Schrijf u dan in voor ons landelijke SDE project Zutphen.

Het laatste nieuws

Batensteinbad - fase 2 open voor deelname

Lees meer