A20 Terbregseplein - fase 3

A20 Terbregseplein - fase 3

Rotterdam

A20 Terbregseplein - fase 3

Bij de wijk Nieuw Terbregge in de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek realiseren we een iconisch zonnepark op het aanwezige talud aan de A20. De geluidswal is 11 meter hoog en 1 kilometer lang. In totaal is er ruimte voor 2.000 zonnepanelen. Dat is voldoende om 150 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

 • likes224Stemmen
 • panels330panelen
 • CO2 besparing266000Co2 besparing
Solar Green PointInitiatiefnemerSolar Green PointRotterdam
Oppervlakte
2,3 meter hoog en 1 kilometer lang
co2 besparing
266000
Ruimte voor
1600 zonnepanelen
Vrijblijvend inschrijven

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters Stan Verheijen en Richard Bevelander zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 8 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2016 en 2017 worden gerealiseerd.
Bij de realisatie van dit zonnecollectief wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecollectieven.
In 2011 heeft de gemeente Rotterdam Solar Green Point uitgenodigd om binnen de gemeentegrenzen een zoncollectief te starten. De gemeente Rotterdam heeft het talud langs de A20 beschikbaar gesteld waar Solar Green Point 2.000 zonnepanelen heeft gepland. Wij zien met belangstelling uw inschrijving tegemoet. Voor vragen of een bezichtiging gaarne contact opnemen met de Solar Green Point projectleider van de A20 Rotterdam Stan Verheijen: 06-34241988.


 • Donald Roels

  Mooi initiatief

  Donald Roels
 • Inke Lunenberg

  Graag ontvang ik eerst meer informatie kosten vs opbrengsten

  Inke Lunenberg
 • Lester imbong

  i cant ahve my own solar panels on my dak. want to try to save energy/money and earth

  Lester imbong
 • Andre van der Zwaan

  Dit is een verzoek tot informatie

  Andre van der Zwaan
 • Emiel Dekker

  Voor een beter milieu

  Emiel Dekker
 • Marein en Rene de Graaf

  Waarom ligt de dijk aan het Terbregseplein nog niet vol? Kunnen we hier nog weer een zwaai aan geven en het project met een volgende fase doorzetten svp?

  Marein en Rene de Graaf
Toon meer reacties

Informatie

Zonnepark A20 Terbregseplein in het kort

 • Aantal zonnepanelen: 2000 (over drie fasen). Dat is voldoende om 160 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 266 ton minder CO2-uitstoot.
 • Looptijd van het project fase 3: 15 jaar
 • Gemiddeld rendement: 4%

Technische details

 • Vermogen installatie: 499.5 kWp
 • Opbrengst installatie: 527.000 kWh per jaar


SDE

Voor de derde fase van Zonnepark A20 Terbregseplein heeft Solar Green Point een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) beschikking toegekend gekregen. Zo kunnen mensen die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen profiteren van 0,074 euro per opgewekte kilowattuur stroom bovenop de prijs voor de opgewekte stroom. De regeling heeft een looptijd van 15 jaar.

Door de toegekende SDE subsidie is dit project voor iedereen in heel Nederland aantrekkelijk, ook ondernemers!

Interessante kostenvoordelen door samenwerking met Greenchoice

Voor zonnepark A20 Terbregseplein werken we samen met Greenchoice. Daardoor zijn er interessante kostenvoordelen voor de deelnemers. Greenchoice koopt de opgewekte zonnestroom via een zogenoemd Power Purchase Agreement (PPA). Daarbij waardeert Greenchoice dat haar klanten deelnemen aan het zonneproject. Hiervoor keert Greenchoice een opslag op de stroomprijs uit aan de deelnemers die klant zijn bij Greenchoice.

Status

Er wordt verwacht dat in september 2017 de zonnepanelen geïnstalleerd zullen worden. 

Particulieren en ondernemingen kunnen al deelnemen vanaf 1 Zoncertificaat van € 250,-

Facebook

Klik hier voor de speciale projectpagina op Facebook.