A20 Terbregseplein

A20 Terbregseplein

Rotterdam

A20 Terbregseplein

Bij de wijk Nieuw Terbregge in de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek realiseren we een iconisch zonnepark op het aanwezige talud aan de A20. De geluidswal is 11 meter hoog en 1 kilometer lang. In totaal is er ruimte voor 2.000 zonnepanelen. Dat is voldoende om 150 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

 • Behaald
 • members0Leden
 • Output392.000KWH OPBRENGST
0%100%0.0% van 1600 beschikbare zoncertificaten
Solar Green Point
Gestart sinds
17 januari, 2017
Gemiddelde opbrengst per deelnemer
266000 kWh per jaar
InitiatiefnemerSolar Green PointRotterdam

Bereken wat jij kan besparen! Één zonnepaneel levert al 218 kWh. Voor een gemiddeld gezin wordt met 50% zonne-energie ongeveer 5,4 zonnepaneel gerekend. Hiermee spaar je het milieu met 133 kilo minder CO2 uitstoot en bespaar je gemiddeld € 200,- op je energie rekening.

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters Stan Verheijen en Richard Bevelander zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 9 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2019 worden gerealiseerd.
Bij de realisatie van dit zonnecollectief wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecollectieven.
In 2011 heeft de gemeente Rotterdam Solar Green Point uitgenodigd om binnen de gemeentegrenzen een zoncollectief te starten. De gemeente Rotterdam heeft het talud langs de A20 beschikbaar gesteld waar Solar Green Point 2.000 zonnepanelen heeft gepland. Wij zien met belangstelling uw inschrijving tegemoet. Voor vragen of een bezichtiging gaarne contact opnemen met de Solar Green Point projectleider van de A20 Rotterdam Stan Verheijen: 088-0505700.


 • Maarten van Harten

  !!

  Maarten van Harten
 • Maarten van Harten

  8

  Maarten van Harten
 • R. de Vries

  =-_-=

  R. de Vries
 • Marein en Rene de Graaf

  Waarom loopt dit niet hard ?

  Marein en Rene de Graaf
 • Robert Slijk

  Graag participeer ik in dit project

  Robert Slijk
 • Eric de Coninck

  succes

  Eric de Coninck
Toon meer reacties

Informatie

Zonnepark A20 Terbregseplein in het kort

 • Aantal zonnepanelen: 2000 (over drie fasen). Dat is voldoende om 160 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 266 ton minder CO2-uitstoot.
 • Bij dit project is het mogelijk om te investeren door middel van het verstrekken van een lening.
 • Looptijd van het project fase 3: 15 jaar
 • Gemiddeld rendement: 4.5%


SDE

Voor de derde fase van Zonnepark A20 Terbregseplein heeft het project een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) beschikking toegekend gekregen. De regeling heeft een looptijd van 15 jaar.

Door de toegekende SDE subsidie is dit project voor iedereen in heel Nederland aantrekkelijk, ook voor ondernemers!

Deelnemen

Alle deelnemers verstrekken gezamenlijk een lening aan Zon op NL-Snelwegen waar het zonnepark  A20 Terbregseplein onderdeel van uitmaakt. De jaarlijkse rente omvat 4.5% en kent een looptijd van 15 jaar. De lening zal jaarlijks worden afgelost aan de deelnemers. Na openstelling van het project wordt u hierover geïnformeerd en kunt u deelnemen via het crowdfundingsplatform van OnePlanetCrowd waar gedetaileerde informatie over de voorwaarden van deelname staan vermeld. Laat u hierover goed informeren via het crowdfundingsplatform van OnePlanetCrowd.

Er wordt verwacht dat in 2019 de zonnepanelen geïnstalleerd zullen worden. Daarbij zal het project binnenkort worden opengesteld voor deelname.

Facebook

Klik hier voor de speciale projectpagina op Facebook.