A15 Barendrecht

A15 Barendrecht

Barendrecht

A15 Barendrecht

Iedereen kan deelnemen aan het zonnepark in Barendrecht door middel van een obligatielening.

Het Zonnepark Barendrecht van 1.500 zonnepanelen met een opgesteld vermogen van 405 kWp en zal in het voorjaar van 2019 operationeel zijn. Het zonnepark wordt uitgevoerd in samenwerking met Natuur & Milieu en Symbid en draagt bij aan de doelstelling Barendrecht CO2 neutraal.

 • likes209Stemmen
 • panels300panelen
 • CO2 besparing195000Co2 besparing
Solar Green PointInitiatiefnemerSolar Green PointBarendrecht
Oppervlakte
0 meter hoog en 1 kilometer lang
co2 besparing
195000
Ruimte voor
1500 zonnepanelen
Vrijblijvend inschrijven

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 11 zoncollectieven gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2018 worden gerealiseerd. 

Bij de realisatie van deze collectieven wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zoncollectieven. 

In 2015 heeft de gemeente Barendrecht Solar Green Point uitgenodigd om binnen de gemeentegrenzen een zoncollectief te starten. In gezamenlijkheid met de stichting Natuur&Milieu en de gemeente is het perceel aangrenzend aan het bedrijventerrein Vaanpark bij het Vaanplein gekozen, om zodoende de zichtbaarheid van het zonnepark optimaal te benutten. De gemeente Barendrecht heeft, door middel van een Recht van Opstal, het eerste perceel van 0.5 hectare beschikbaar gesteld waar Solar Green Point 1.500 zonnepanelen heeft gepland. 

Het zoncollectief is inmiddels aangesloten bij het ambitieuze project van de stichting Natuur&Milieu om van de A15 de duurzaamste snelweg van Europa te maken.  

Het project heeft een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) beschikking ontvangen. U kunt zich nu vrijblijvend voorinschrijven.

Ook meedoen aan dit unieke zoncollectief in Barendrecht? Wij zien met belangstelling uw aanmoediging tegemoet. Voor vragen of een bezichtiging gaarne contact opnemen met de Solar Green Point projectleider van Zonnepark A15 Barendrecht: Stan Verheijen: 088-0505700.

 • Arco Goppel

  Ik wacht al langere tijd op antwoord. wanneer wordt ik benaderd

  Arco Goppel
 • Dieter van Gent

  Mijn dak leent zich niet erg voor zonnepanelen, op deze manier kunnen we ook energie neutraal worden.

  Dieter van Gent
 • Peter de Pont

  Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

  Peter de Pont
 • Hanny Wieles

  Wat een superinitiatief. Ik woon zelf in een huurappartement en betaal veel geld voor energie. Ik vind het vervelend dat ik daar zelf heel weinig invloed op heb. Jullie initiatief brengt daar verandering in!

  Hanny Wieles
 • Donald Roels

  Initiatieven die voor iedereen open staan zonder vast te zitten aan een energieleverancier. Daar houd ik van.

  Donald Roels
 • Coen Dortmond

  Prima initiatief !

  Coen Dortmond
Toon meer reacties

Informatie

Zonnepark A15 Barendrecht in het kort 

 • Aantal zonnepanelen: 1500. Dat is voldoende om 115 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 195 ton minder CO2-uitstoot. 
 • Particulieren, bedrijven en instellingen kunnen financieel deelnemen.
 • Bij dit project is het mogelijk om met een of meerdere leendelen van een projectlening deel te nemen.
 • Looptijd van het project: 15 jaar 
 • Gemiddeld jaarlijks rendement 4.5% 

Technische details 

 • Totaal vermogen installatie: 405 kWp 
 • Totale opbrengst installatie: 390 MWh per jaar  

SDE 

Het zonnepark Barendrecht heeft een beschikking Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) toegewezen gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.De subsidie regeling heeft een looptijd van 15 jaar.

Voorinschrijving

Wij willen graag duurzame energie voor iedereen mogelijk maken. Daarom is het mogelijk om bij dit project één of meerdere leendelen deel te nemen.

U kunt momenteel vrijblijvend voor inschrijven: u kunt zich terugtrekken wanneer u wilt. Een betaling hoeft pas voldaan te worden zodra het project wordt opengesteld voor deelname.

Deelnemen

Alle deelnemers verstrekken gezamenlijk een lening aan Zon op NL-Snelwegen waar het zonnepark Barendrecht onderdeel van uitmaakt. De jaarlijkse rente omvat circa 4.5% en kent een looptijd van 15 jaar. De lening zal jaarlijks worden afgelost aan de deelnemers.

Na openstelling van het project wordt u hierover geïnformeerd en kunt u deelnemen via het crowdfundingsplatform van Symbid waar gedetaileerde informatie over de voorwaarden van deelname staan vermeld. Laat u hierover goed informeren via het crowdfundingsplatform van Symbid.

Status 

In het voorjaar 2019 zal het zonnepark worden opengesteld voor deelname. De deelname zal verlopen via het crowdfundingsplatform van Symbid.

Particulieren en ondernemingen kunnen al deelnemen vanaf 1 leningsdeel.

Natuur & Milieu

'Een unieke kans voor inwoners van Barendrecht om gezamenlijk een zonnepark te realiseren in hun eigen stad, een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst en te profiteren van zelfopgewekte zonnestroom. Het park zorgt voor een CO2-besparing van 223 ton per jaar, wat gelijk staat aan ruim 7.000 autoritten van Groningen naar Amsterdam. Een belangrijke bijdrage voor een schoon Nederland’ 

Geertje van Hooijdonk, Hoofd Programma’s Natuur & Milieu

Facebook

Klik hier voor de speciale projectpagina op Facebook.

Het laatste nieuws

Zonnepark Barendrecht feestelijk geopend

Lees meer
Toon meer nieuws