Groot-Bronswijk

Groot-Bronswijk

Wagenborgen

Groot-Bronswijk

Groot-Bronswijk, ooit een instelling voor gehandicaptenzorg en daarna een omvangrijk psychiatrisch centrum in het dorp Wagenborgen in Noord-Oost Groningen. Het werd in de volksmond "Wagenborgen" genoemd en in het dorp zelf "de Stichting". De stichting was actief tussen 1873 en 2006.
 • likes31Stemmen
 • panels10400panelen
 • CO2 besparing1383200Co2 besparing
Albert BronsInitiatiefnemerAlbert BronsWagenborgen
Oppervlakte
6 hectare
co2 besparing
1383200
Ruimte voor
15312 zonnepanelen
Vrijblijvend inschrijven

Initiatiefnemer Albert Brons

Een paar inwoners van het dorp Wagenborgen hebben het plan opgevat om een zonnepark te starten aan de rand van het dorp op een terrein waar ongeveer 10 jaar geleden het Psychiatrisch Ziekenhuis Groot Bronswijk was gevestigd. Dit ongebruikte terrein is een ideale plek om een zonnepark te realiseren. Het idee is voorgelegd aan de Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen en wordt door hen van harte ondersteund. In de eerste plaats hebben de inwoners de mogelijkheid om van goedkope en "groene" energie gebruik te maken. Hiervoor zal een lokale energiecoöperatie worden opgericht, waarvan de leden mede-eigenaar van het park zijn en daardoor ook de zeggenschap over het park krijgen. Ook wordt daardoor een belangrijke bijdrage geleverd door het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en een reductie van de CO2-uitstoot. Het zonnepark wordt omsloten door een brede groene strook met bomen en struiken en daardoor niet zichtbaar vanaf de openbare weg. Niemand heeft er dus last van, wat in het geval van windturbines wel het geval is.

 • Robertovath

  look at more info https://mcmtl.org/paintshop.html

  Robertovath
 • Marilynadugs

  Здравствуйте
  Очень рады предложить Вам наши возможности в области продвижения сайтов.
  Согласны что похожих на нас много, но не совсем...
  Мы не дурим голову клиенту заумными фразами и определениями, мы даем результат.
  Наиболее подробно Вы можете ознакомиться на нашем сайте - https://seomafia.by

  Marilynadugs
 • nastyaInorn

  как переводить деньги из россии в украину: https://webbiz.in.ua/threads/kak-deshevo-perevesti-dengi-v-ukrainu-rossiju-i-drugie-strany.1065/:

  nastyaInorn
 • RufusErync

  click to investigate https://kinky-fetishes.porn/16542-mark-davis-aurora-snow-fisting-deep-inside-aurora-snow

  RufusErync
 • KristinWak

  Приветствуем
  Очень хотим презентовать Вам наши услуги в области рекламы.
  Конечно похожих на нас достаточно, но не совсем...
  Мы никогда не дурим голову клиенту хитрыми словами и определениями, мы делаем дело.
  Наиболее подробно Вы можете прочитать на нашем сайте - https://seomafia.by

  KristinWak
 • LaverneBeast

  Привет. Предлагаем Вам наши услуги в части международных грузоперевозок.
  Работаем в сфере международных перевозок грузов по основным направлениям: Россия (Челябинск, Екатеринбург, Пермь, Новосибирск, Красноярск, Омск, Тюмень, Томск) - Беларусь - Казахстан.
  Однако можем организовать перевозку грузов по любым Вами предложенным направлениям.
  Более расширенно можете узнать на сайте компании "МиТур" - https://mityr-trans.com
  Очень рады видеть Вас в числе наших клиентов.

  LaverneBeast
Toon meer reacties

Informatie

Het terrein van Groot Bronswijk heeft een oppervlakte van 38 hectare en is aangelegd in de sfeer van een landschapspark.

In 2008 werd het terrein aangewezen als locatie voor projecthotel Envilla Wagenborgen (Envilla is een acroniem van Energy Villa) voor de huisvesting van 1200 tot 1500 grotendeels buitenlandse arbeiders, die in de Eemshaven werkten aan de bouw van de Nuon kolencentrale Magnum. Inmiddels is het terrein schoon opgeleverd en ligt het grootste deel van het terrein van Groot Bronswijk nog altijd braak en verpaupert het langzamerhand.

Het projectgebied Groot Bronswijk is qua omvang en oriëntatie op het zuiden een zeer geschikte locatie voor de opwekking van zonne-energie. Het gebied biedt veel mogelijkheden voor het plaatsen van de panelen.

Het oorspronkelijke idee voor het solarpark is afkomstig van de Vereniging van Dorpsbelangen Wagenborgen. De vereniging heeft het plan aangeboden aan het gemeentebestuur van Delfzijl met het verzoek een haalbaarheidsonderzoek in te stellen. De inrichting van het zogenoemde “Solarpark Envilla” zou zo'n 36.000 zonnepanelen bevatten, waarmee in de toekomst het hele dorp Wagenborgen van energie zou worden voorzien.

Ons plan omvat maximaal zo'n 20.000 zonnepanelen, te realiseren in fases.

Fase 1 omhelst 10.400 zonnepanelen en heeft een geïnstalleerde capaciteit van 2.8 MWp.


Het laatste nieuws

Plan voor zonnepark van 15.300 zonnepanelen bij Delfzijl

Lees meer
Toon meer nieuws