Sporthal Juliana van Stolberg

Sporthal Juliana van Stolberg

Amersfoort

Sporthal Juliana van Stolberg

De gemeente Amersfoort - eigenaar van sporthal Juliana van Stolberg - heeft het dak van ruim 1500m² ter beschikking gesteld aan Eemstroom. Dit is een lokale coöperatieve vereniging die zich inzet voor de verduurzaming van Amersfoort. Vanuit Eemstroom is coöperatie ZonneBerg ontstaan, welke 450 zonnepanelen op het sporthaldak heeft geplaatst en verkocht aan particulieren woonachtig in Amersfoort. 

 • Behaald
 • members80Leden
 • Output110.250KWH OPBRENGST
0%100%100.0% van 450 beschikbare zoncertificaten
Frank Venema
Gestart sinds
25 maart, 2015
Gemiddelde opbrengst per deelnemer
66500 kWh per jaar
InitiatiefnemerFrank VenemaAmersfoort

Bereken wat jij kan besparen! Één zonnepaneel levert al 218 kWh. Voor een gemiddeld gezin wordt met 50% zonne-energie ongeveer 5,4 zonnepaneel gerekend. Hiermee spaar je het milieu met 133 kilo minder CO2 uitstoot en bespaar je gemiddeld € 200,- op je energie rekening.

Initiatiefnemer Frank Venema

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters Stan Verheijen en Richard Bevelander zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 8 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2016 en 2017 worden gerealiseerd.

Bij de realisatie van deze coöperaties wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd coöperatief product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecoöperaties.

In 2014 heeft Frank Venema, van energiecoöperatie Eemstroom uit Amersfoort, Solar Green Point uitgenodigd om een aantal daken in Amersfoort te ontwikkelen voor een lokaal zonnecollectief. Na een selectieprocedure is het dak van sporthal Juliana van Stolberg gekozen en vervolgens is de lokale coöperatie ZonneBerg opgericht.

Ook meedoen aan zoncollectief van Solar Green Point? Wij zien met belangstelling uw deelname tegemoet. Voor vragen of een bezichtiging gaarne contact opnemen met de Solar Green Point projectleider van Sporthal Juliana van Stolberg in Amersfoort, Stan Verheijen - 06-34241988.

 • Justin van Beusekom

  Super initiatief!

  Justin van Beusekom
 • Lucie van der Wiele

  Goed idee. ik ben aan het afstuderen aan de MUAD op onderwerp: 'samen met burgers naar energieneutraliteit'. Jullie initiatief is een mooi voorbeeld van goede ontwikkelingen op dat vlak.

  Lucie van der Wiele
 • Frans Adriaens

  Top initiatief

  Frans Adriaens
 • H Bouman

  Hallo Frank een goed initiatief!.
  Ik als bewoner van de stadstuin Amersfoort nieuwland waar nota bene heel veel panelen op eigen daken zitten heb ik te maken met onwillige mede eigenaren(vve) waardoor ik geen panelen kan plaatsen.
  Hierbij mijn steun!
  H Bouman

  H Bouman
 • Frank Venema

  Samen met Solar Green Point, de Gemeente Amersfoort en Stichting Duurzaam Bergkwartier ontwikkelen wij van Eemstroom Energie uit Amersfoort dit prachtige project "de ZonneBerg".

  Schrijf nu in voor de zonnepanelen!

  Frank Venema

Informatie

Zonnepark Sporthal Juliana van Stolberg in het kort

 • Aantal zonnepanelen: 450. Dat is voldoende om 30 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 60 ton minder CO2-uitstoot.
 • Aantal deelnemers: 80
 • Gemiddeld 5,6 zonnepanelen per deelnemer
 • Gemiddelde opbrengst per deelnemer: 1.300 kWh per jaar. Dit is 1/3 van het verbruik van een gemiddeld gezin in Nederland.
 • Looptijd van het project: 15 jaar
 • Gemiddelde terugverdientijd investering: 12-14 jaar, plus een geschatte extra 3%

Technische details

 • Vermogen installatie: 164 kWp
 • Opbrengst installatie: 100.000 kWh per jaar

Deelnemen

Alle deelnemers zijn lid een lokale coöperatie zonder winstoogmerk, ZonneBerg. Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het zonnepark geworden. De ZonneBerg is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort en het Ministerie van EZ.

SDE

Voor zonnepark Sporthal Juliana van Stolberg heeft Solar Green Point een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) beschikking toegekend gekregen. Zo kunnen mensen die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen profiteren van €0,093 (2014) per opgewekte kilowattuur stroom bovenop de prijs voor de opgewekte stroom. De regeling heeft een looptijd van 15 jaar.

Door de toegekende SDE subsidie is dit project voor iedereen in heel Nederland aantrekkelijk, ook ondernemers!

Het laatste nieuws

Zonnedak klaar voor de start

Lees meer

De meter loopt!

Lees meer

Feestelijke opening Eemstroom Zonneberg

Lees meer