Noordveen

Noordveen

Zutphen

Noordveen

Iedereen kan deelnemen aan het Zonnepark in Zutphen door middel van een obligatielening.


Het Zonnepark Noordveen van zo'n 6.000 zonnepanelen met een opgesteld vermogen van 1600 kWp op het voormalig sportterrein Noordveen is sinds medio januari 2018 operationeel. Het zonnepark wordt uitgevoerd in samenwerking met Ecorus en Symbid en draagt bij aan de doelstelling Zutphen energieneutraal.

 • Behaald
 • members0Leden
 • Output1.470.000KWH OPBRENGST
0%100%0.0% van 6000 beschikbare zoncertificaten
Solar Green Point
Gestart sinds
02 mei, 2016
Gemiddelde opbrengst per deelnemer
780000 kWh per jaar
InitiatiefnemerSolar Green PointZutphen

Bereken wat jij kan besparen! Één zonnepaneel levert al 218 kWh. Voor een gemiddeld gezin wordt met 50% zonne-energie ongeveer 5,4 zonnepaneel gerekend. Hiermee spaar je het milieu met 133 kilo minder CO2 uitstoot en bespaar je gemiddeld € 200,- op je energie rekening.

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 11 zoncollectieven gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2018 worden gerealiseerd.

Bij de realisatie van deze collectieven wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd product. Dat deze aanpak een succes is, blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zoncollectieven.

 • c geurts

  goed initiatief

  c geurts
 • Stephanie van der Velde

  Ik wil graag beleggen in groene energie en dit lijkt me een mooi initiatief.

  Stephanie van der Velde
 • Emiel van Druten

  Succes

  Emiel van Druten
 • Ramona M.L. Ouwens

  Groen

  Ramona M.L. Ouwens
 • Ramona M.L. Ouwens

  .

  Ramona M.L. Ouwens
 • Michael Kassim

  Hallo,

  ik heb interesse om hierin te investeren, graag wil ik meer informatie over dit project

  De kosten hiervan en het winst opbrengst per paneel

  Michael Kassim
Toon meer reacties

Informatie

Zonnepark Noordveen in het kort

 • Aantal zonnepanelen: 6000. Dat is voldoende om zo'n 500 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 780 ton minder CO2-uitstoot. 
 • Particulieren, bedrijven en instellingen kunnen financieel deelnemen.
 • Bij dit project is het mogelijk om met één of meerdere leendelen van een projectlening deel te nemen.
 • Looptijd van het project: 15 jaar
 • Gemiddeld jaarlijks rendement 5%

Technische details

 • Totale vermogen installatie: 1.600 kWp
 • Totale opbrengst installatie: 1.560 MWh per jaar

SDE

Het Zonnepark Noordveen heeft een beschikking Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) toewezen gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie regeling heeft een looptijd van 15 jaar.

Voorinschrijving

Wij willen graag duurzame energie voor iedereen mogelijk maken. Daarom is het mogelijk om bij dit project met één of meerdere leendelen deel te nemen.

U kunt momenteel vrijblijvend voor inschrijven: u kunt zich terugtrekken wanneer u wilt. Een betaling hoeft pas voldaan te worden zodra het project wordt opengesteld voor deelname.

Deelnemen

Alle deelnemers verstrekken gezamenlijk een lening aan Zonnepark Noordveen B.V. De jaarlijkse rente omvat circa 5% en kent een looptijd van 15 jaar. De lening zal jaarlijks worden afgelost aan de deelnemers.

Na openstelling van het project wordt u hierover geïnformeerd en kunt u deelnemen via het crowdfundingsplatform van Symbid waar gedetaileerde informatie over de voorwaarden van deelname staan vermeld. Laat u hierover goed informeren via het crowdfundingsplatform van Symbid.

Status

Begin maart 2018 zal het zonnepark worden opengesteld voor deelname. De deelname zal verlopen via het crowdfundingsplatform van Symbid.

 Particulieren en ondernemingen kunnen al deelnemen vanaf 1 leningsdeel van €20,00.

Facebook

Klik hier voor de speciale projectpagina op Facebook.

Het laatste nieuws

Solar Magazine over Zonnepark Noordveen

Lees meer

Groen licht voor Zonnepark Noordveen

Lees meer

Solar Magazine: Bouw van start Zonnepark Noordveen

Lees meer