Tennisvereniging Thor de Bataaf

Tennisvereniging Thor de Bataaf

Den Haag

Tennisvereniging Thor de Bataaf

De Haagse tennisvereniging Thor de Bataaf bestaat sinds 1928 en is ontstaan vanuit een groep oud-Indiëgangers en is momenteel een van de grootste en gezelligste tennisverenigingen van Nederland. Het tennispark is gelegen aan de Ver-Huëllweg nummer 2 in Den Haag, direct naast Madurodam.

 • Behaald
 • members42Leden
 • Output52.430KWH OPBRENGST
0%100%100.0% van 214 beschikbare zoncertificaten
Solar Green Point
Gestart sinds
23 maart, 2015
Gemiddelde opbrengst per deelnemer
kWh per jaar
InitiatiefnemerSolar Green PointDen Haag

Bereken wat jij kan besparen! Één zonnepaneel levert al 218 kWh. Voor een gemiddeld gezin wordt met 50% zonne-energie ongeveer 5,4 zonnepaneel gerekend. Hiermee spaar je het milieu met 133 kilo minder CO2 uitstoot en bespaar je gemiddeld € 200,- op je energie rekening.

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters Stan Verheijen en Richard Bevelander zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 8 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2016 en 2017 worden gerealiseerd.

Bij de realisatie van deze coöperaties wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd coöperatief product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecoöperaties.

In 2014 heeft de bewonersorganisatie Archipel & Willemspark in Den Haag Solar Green Point uitgenodigd om voor de buurt een zonnecollectief te starten. In gezamenlijkheid is het dak van de tennisvereniging Thor de Bataaf in Den Haag gekozen en heeft de tennisvereniging, door middel van een huurcontract, het dak beschikbaar gesteld waar Solar Green Point in de zomer van 2015, 214 zonnepanelen heeft geplaatst.

Ook meedoen aan een zonnecollectief van Solar Green Point? Wij zien met belangstelling uw deelname tegemoet. Voor vragen of een bezichtiging gaarne contact opnemen met de Solar Green Point projectleider van de Thor de Bataaf: Richard Bevelander

Informatie

Zonnepark Thor de Bataaf in het kort

 • Aantal zonnepanelen: 214. Dat is voldoende om 17,1 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 28 ton minder CO2-uitstoot.
 • Aantal deelnemers: 42
 • Gemiddeld 5,1 zonnepanelen per deelnemer
 • Gemiddelde opbrengst per deelnemer: 1262 kWh per jaar. Dit is 35% van het verbruik van een gemiddeld gezin in Nederland.
 • Looptijd van het project: 25 jaar
 • Gemiddelde terugverdientijd investering: 12,3 jaar

Technische details

 • Vermogen installatie: 59 kWp
 • Opbrengst installatie: 54.000 kWh per jaar
 • Merk zonnepaneel: Suntech monokristallijn 275 Wp
 • Merk omvormers: Solaredge 3 stuks
 • Optimizers: ja

SDE

Voor zonnepark Thor de Bataaf heeft Solar Green Point een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) beschikking toegekend gekregen. Zo kunnen mensen die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen profiteren van €0,093 (2014) per opgewekte kilowattuur stroom bovenop de prijs voor de opgewekte stroom. De regeling heeft een looptijd van 15 jaar.

Door de toegekende SDE subsidie is dit project voor iedereen in heel Nederland aantrekkelijk, ook ondernemers!

Deelnemen

Alle deelnemers zijn lid een lokale coöperatie zonder winstoogmerk. Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het zonnepark geworden.


Het laatste nieuws

Volkskrant over Thor de Bataaf

Lees meer

Thor de Bataaf gerealiseerd!

Lees meer

Geslaagde kennismaking

Lees meer