Normal solar panels

Groen licht voor Zonnepark Noordveen

05-01-2017 ZUTPHEN - Er komt vrijwel zeker een zonnepark op voormalig sportpark Noordveen in Zutphen. Een subsidieaanvraag van de samenwerkende bedrijven Solar Green Point en Ecorus voor de aanleg van ongeveer zesduizend zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,6 megawatt is gehonoreerd.

Met de toekenning van de zogeheten SDE+-subsidie is de financiering voor de aanleg van het park rond.

Zutphen aan ZET 

De twee bedrijven moeten nog wel met de gemeente Zutphen in overleg gaan voor een aangepaste erfpachtovereenkomst voor het terrein van ongeveer 3,5 hectare aan de Brandts Buijsstraat. Solar Green Point en Ecorus zouden oorspronkelijk namelijk slechts de helft van het park ontwikkelen, de lokale coƶperatie Zutphense EnergieTransitie (ZET) probeerde de andere helft gefinancierd te krijgen met de zogeheten postcoderoosregeling. In september vorig jaar bleek ZET echter bij lange na niet aan het benodigde aantal deelnemers te kunnen komen, waarop de coƶperatie haar plannen bij Noordveen op de lange baan schoof.

Terrein 

Solar Green Point en Ecorus deelden na de aankondiging van ZET over het op de lange baan schuiven van de ontwikkeling van Noordveen echter meteen al mee bereid te zijn het gehele terrein te ontwikkelen. De lopende subsidieaanvraag daarvoor is nu dus toegekend. "Het zonnepark op Noordveen is hoogstwaarschijnlijk voor de zomer al operationeel'', laat Stan Verheijen van Solar Green Point weten.

Lees hier het artikel van de Stentor online.