Normal a20 0189

Zonne-energie voor 'daklozen' in Trouw

09-11-2016 DOOR FRANK STRAVER - Het klinkt aantrekkelijk, je eigen energie oogsten met zonnepanelen. Maar wat zijn de opties als het dak boven je hoofd niet jouw eigendom is, of ongeschikt blijkt? Een greep uit de mogelijkheden.

 Solar Green Point

Dit initiatief werkt samen met twee andere energieleveranciers, Qurrent en Greenchoice. Wie klant is bij een van die twee aanbieders, krijgt de geproduceerde zonne-energie bij deelname aan een zonne-energieproject direct, maandelijks van zijn rekening afgestreept.

Maar klant zijn bij een van deze twee 'partners' van Solar Green Point is geen eis. Consumenten met een andere leverancier kunnen hun zonne-opbrengst aan het eind van het jaar verrekenen. Het eerste grote zonne-energieproject van Solar Green Point opende in 2012 op de voormalige sigarettenfabriek Caballero in Den Haag. De aanbieder is inmiddels ook bezig met panelen langs de weg en op andere locaties, waar consumenten een deeltje van kunnen kopen.

In augustus opende Solar Green Point het eerste deel van een zonnepanelenproject langs de autoweg A20. Daar moeten inwoners van Rotterdam een belang in kunnen nemen. Volgens wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) is dat 'de toekomst van de stad', omdat de meerderheid van de Rotterdamse daken ongeschikt is voor zonnepanelen. "Mensen die in een appartement wonen kunnen op deze manier toch een zonnepaneel aanschaffen."

U kunt hier het gehele artikel online lezen.