Normal schermafbeelding 2016 05 02 om 09.27.05

Barendrechts Daglad over Zonnepark A15 Barendrecht

29-04-2016 - Inschrijving geopend: zonne-energiepark langs A15.

Het is zo ver: er komen 1500 zonnepanelen langs de A15 bij Barendrecht. Het collectieve zonnepark is sinds vorige week opengesteld voor deelname door Solar Green Point, Natuur & Milieu en Greenchoice. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag participeren in het project door deel te nemen met één of meerdere van de zonnepanelen.

Gezamenlijk duurzame energie opwekken met Barendrechtse inwoners. Dit is het doel van het zonnepark. Bewoners van Barendrecht worden door het kopen van één of meerdere zonnepane- len lid van de coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk. Zij profiteren daarbij van de gunstige belastingregeling, waarbij deelnemers geen energiebelasting betalen voor de opgewekte zonne- stroom. Solar Green Point heeft de coöperatie opgericht en zorgt voor de bouw van het park. Greenchoice verrekent de zelf opgewekte energie en het voordeel op de energiebelasting met de leden.

Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het park. Een deelnemer met één of meer zonnepanelen ontvangt over een periode van maximaal 25 jaar een aantrekkelijk rendement. Naar verwachting zal het zonnepark zo’n 400 MWh per jaar opleveren. Dit is genoeg om 80 huishoudens van stroom te voorzien.

Het zonnepark is onderdeel van Project A15, een ambitieus initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie dat in 2012 van start ging. Het doel van het project was om van de A15 de eerste duurzame snelweg van Europa te maken, waar vol wordt ingezet op elektrische (deel)auto’s en lokaal opgewekte stroom uit zonnepanelen en windmolens. Solar Green Point heeft al collectieve zonneparken gerealiseerd. Solar Green Point richt zich in het bijzonder op mensen die zonnepanelen willen maar zelf geen (geschikt) dak hebben.

Deelnemen
Deelname is mogelijk voor inwoners van Barendrecht met de postcodes 2991, 2992, 2993, 2994, 3076, 3084 en 3274. Ga om deel te nemen naar www.solargreenpoint.nl/projects.

Klik hier om het artikel online te lezen.