Normal terbregge artist impressie kopie

De Groene Courant over zonnepark A20 Terbregseplein

02-03-2016 UTRECHT – Solar Green Point start eind april met de aanleg van een kilometer lang collectief zonnepark langs de snelweg A20 bij Rotterdam ter hoogte van de wijk Nieuw Terbregge.

In het zonnepark worden 2.000 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor de energielevering voor 150 huishoudens. De zonnepanelen worden geplaatst op een geluidswal van 11 meter hoog. Uiteindelijk gaan de panelen jaarlijks ongeveer net zoveel zonnestroom opwekken als 150 huishoudens verbruiken.

De gemeente Rotterdam heeft gezorgd voor de aanleg van de benodigde elektriciteitsvoorzieningen. Hierdoor kan nu snel met de aanleg van het zonnepark begonnen worden.

INITIATIEF VAN INWONERS

Het zonnepark is een initiatief van de inwoners van de wijk Nieuw Terbregge. Via de postcoderoosregeling investeren de inwoners van onder meer de wijken Terbregge, Hillegersberg, Prins Alexander en Ommoord.Zij krijgen door de postcoderoosregeling een fiscaal voordeel op de verkoop van de zonnestroom.

De gemeente Rotterdam haalt aan dat het zonnepark past in de doelstelling om in 2030 1.000 gigawattuur zonnestroom te produceren in de regio. Er wordt daarbij gewezen op de potentie. In Rotterdam is ongeveer 18,5 vierkante kilometer aan platte daken.

Klik hier om het artikel online te lezen.