Normal foto website a15 vaanplein

We zijn er bijna!

Zonnepark A15 Barendrecht in volle ontwikkeling:

Een eigen zonnepaneel langs de snelweg!

Volgend voorjaar verrijst langs de A15, bij afrit Vaanpark Barendrecht, een zonnepark met 1000 zonnepanelen voor de inwoners van Barendrecht.

Het idee voor het zonnepark is ontstaan uit een samenwerking tussen Solar Green Point, Gemeente Barendrecht, Eneco en Natuur & Milieu en is onderdeel van ‘Project A15, de weg van zon en wind’. Project A15 is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu, dat in 2013 is gestart met als doel om de eerste duurzame snelweg ter wereld te realiseren. Elektrisch rijden en lokaal duurzaam opgewekte energie staan centraal. Inmiddels hebben al meer dan 40.000 mensen door Project A15 kennisgemaakt met elektrische auto’s, via rijscholen, taxi’s en deelauto’s. De elektrische auto’s rijden op duurzame energie die lokaal langs de A15 wordt opgewekt.

Wilt u ook genieten van de voordelen van zonne-energie maar heeft u geen geschikt dak? Dan kunt u deelnemen aan zonnepark A15 Vaanplein. Met door uw zonnepanelen opgewekte zonnestroom in dit zonnepark realiseert u een directe besparing op het energieverbruik thuis en draagt u tevens een steentje bij aan de energietransitie naar schonere en duurzamere energie.

In het voorjaar van 2014 tekenden Gemeente Barendrecht, Natuur & Milieu en Solar Green Point een intentieverklaring en startte de zoektocht naar een geschikte locatie. Die locatie is er nu, en inmiddels is het huurcontract getekend. Binnenkort wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Daarna kunnen alle inwoners van Barendrecht deelnemen in het zonnepark door in te tekenen op hun eigen stukje zonnepanelen. Bij afgifte van de vergunning en bij voldoende deelname wordt in het voorjaar van 2016 gestart met de realisatie van het zonnepark.

Bent u enthousiast geworden over dit project? U kunt de ontwikkelingen volgen en het project aanmoedigen via deze pagina.